Søgefelt

Primære faneblade

  Ond spiral, når jeres jobs sendes ud af landet

  Landsformandens blog

  Ond spiral, når jeres jobs sendes ud af landet

  14. december 2017 - 14:14

  Jeg ser en sort, ond spiral og det gør ondt langt ind i min sjæl, når jeg ser selskaberne i forsikringssektoren sende danske job til udlandet. Som landsformand i jeres fagforening finder jeg, at omfanget af selskabernes outsourcing er nået et niveau, som udgør til et markant problem. Hvad enten jeg ser det fra de forsikringsansattes side, eller fra samfundets.

  I selskabernes årsrapporter kan vi læse om, hvor gode samfundsstøtter forsikrings­selskaberne er. Men samtidig flytter de jobs fra Danmark til Indien, Pakistan, Ukraine, Litauen, Polen og andre lande, hvor arbejds- og lønforhold gør, at opgaver kan udføres billigere. I visse lande er man tilmed begyndt at undervise medarbejdere i dansk, så endnu flere danske jobs kan flyttes ud af landet.

  Resultatet kan man aflæse på selskabernes bundlinjer, der strutter af sundhed og år efter år belønner ejerkredsen. Men her indregnes heller ikke de røde tal fra samfunds­regnskabet: Det er en regning, vi alle sammen er med til at betale – ikke mindst dem, der mister deres job.

  Det danske samfund mister skatteindtægter og kompetencer, og dygtige og loyale medarbejdere fyres i bundter. I Forsikrings­forbundet har vi travlt med at samle knuste skæbner op, hvor vi langt hellere ville bruge ressourcerne på at skabe grundlaget for fremtidens forsikringssektor.

  Hvis selskaberne i forsikringssektoren virkelig ønskede at vise samfundsansvar, så burde de penge, de sige, de sparer gennem outsourcing, investeres i at skabe ny vækst hos sektoren i Danmark. Jeg ser forsikringssektoren som en grundlæggende sund sektor med overskud til at starte nye aktiviteter og skabe vækst og virkelyst herhjemme.

  Som fagforening må vi erkende, at det alene er ledelsens beslutning at placere opgaverne, hvor de ønsker – også i udlandet. Men vil selskaberne bryste sig af samfundssind, så bør de ikke direkte og indirekte støtte den løndumping, som outsourcing er et udtryk for. Og måske tilmed oplyse om graden af outsourcing, så kunderne kan vælge forsikrings og pensionsselskab på et oplyst grundlag.

  Venlig hilsen
  Charlotte Hougaard

  Kommentarer

  Niels Samson

  Tak Charlotte for kort og præcis beskrivelse af den virkelig vi alle kender til. Har netop forladt (kunne heldigvis) stor nordisk aktør på forsikringsmarkedet, som helt åbent melder ud til sine ansatte, at alle jobs vil være i scope for fremtidige outsourcing løsninger til 'fremragende' medarbejdere i eksempelvis Baltikum og Indien - og hvor vi i forvejen har nedjusteret antallet af ansatte på nordisk plan med nok snart 1/3 del.
  Og samme virksomhed har tidligere meldt sit store sociale ansvar ud både internt og eksternt.

  Julekalender 2017 - se vinderne

  03. december 2017

  Hver dag fra den 1. december og frem til juleaften trak vi lod om fire ...

  07. marts 2018 - Tryg, Sommervej 31C, 8210 Aarhus V

  Arrangementet starter ud med en middag Inden foredraget. 

  29. - 31. januar 2018 - Kobæk Strand, Kobækvej 85, 4230 Skælskør

  26. - 27. februar 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5 - lokale 3.5

  28. februar 2018 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V

  01. marts 2018 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V

  05. marts 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5, København - lokale 3.5