Søgefelt

Primære faneblade

  Alt er som det plejer – næsten da

  Landsformandens blog

  Alt er som det plejer – næsten da

  3. maj 2017 - 11:27

  Foråret er endelig kommet, og solens varme og lys giver os et længe ventet power-boost til krop og sjæl. Alle årstider har sin charme, men foråret er for mig den skønneste. Alt i naturen vågner op og cyklussen starter på ny, præcis som det altid sker i marts og april måned. Selv om jeg dagligt tager aktiv del i et væld af forandringer og fornyelser er der bare nogle ting, der forbliver dejligt uforandrede. Det giver mig god ro i maven og tryghed i sindet.

  Det sammen kan man sige om fornyelsen af vores overenskomst. Her er alt ’næsten’ også som det plejer, og dermed stort set uforandret. Set udefra kan arbejdet med overenskomstfornyelsen måske opleves som bestående af fem forhandlingsmøder og to omgange underskrifter – én fra arbejdsgiverne og én fra os.

  Det er dog ikke helt så simpelt, og var det slet ikke denne gang.

  Forsikringsforbundets hovedbestyrelse har det sidste halvandet år, sammen med vores arbejdsgivermodpart ’varmet op’ til forårets forhandlinger. Vi har i fællesskab afholdt en lang række møder og seminarer, hvor vi sammen har drøftet branchens udfordringer og udvikling. Særligt har den digitale udvikling og de tilhørende muligheder og udfordringer, fyldt meget.

  Derfor har der også fra begge sider af forhandlingsbordet været et stort og udtalt ønske om at nytænke vores overenskomst, og i fællesskab skabe løsninger der rækker ind i fremtidens forsikringsbranche.

  ”Når vi bliver enige, bliver vi enige sammen og så lægger vi resten bag os.”

  Sådan sagde Mariane Dissing, direktør i FA, i et interview op til overenskomstforhandlingerne. Arbejdet med at nytænke overenskomsten krævede rigtig meget tid, og mere tid end vi havde inden der skulle ligge en ny overenskomst klar. I sidste ende blev Forsikringsforbundet og FA i stedet sammen enige om en helt traditionel fornyelse af overenskomsten.

  Det store fornyelsesarbejde er dog på ingen måde spildt. I Forsikringsforbundet vil vi fortsætte arbejdet med at nytænke og finpudse de løsninger, vi allerede har overvejet. Jeg håber arbejdsgiverne vil gøre det samme, så vi alle er helt klar, når vi sidder ved forhandlingsbordet igen.

  Udviklingen er fuldstændig ligeglad med vores overenskomst, og de mange forandringer rundt om i samfundet og i selskaberne vil fortsætte, uanset hvad vi forhandler.

  I forsikringsforbundet centralt samt lokalt i personaleforeningerne vil vi naturligvis også arbejde videre med udvikling og fornyelse af den service, rådgivning og de medlemstilbud, vi udbyder.

  Der er fortsat rigtigt meget at arbejde med og kæmpe for, men lige nu vil jeg glæde mig over den nye overenskomst og de mange forbedringer vi fik forhandlet, og så vil jeg gå en tur ”ud i det fri” og nyde det dejlige forår.


  Venlig hilsen

  Charlotte Hougaard
  Landsformand

  Julekalender 2017 - se vinderne

  03. december 2017

  Hver dag fra den 1. december og frem til juleaften trak vi lod om fire ...

  07. marts 2018 - Tryg, Sommervej 31C, 8210 Aarhus V

  Arrangementet starter ud med en middag Inden foredraget. 

  29. - 31. januar 2018 - Kobæk Strand, Kobækvej 85, 4230 Skælskør

  26. - 27. februar 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5 - lokale 3.5

  28. februar 2018 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V

  01. marts 2018 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V

  05. marts 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5, København - lokale 3.5