Søgefelt

Primære faneblade

  Ny overenskomst for 10.000 forsikrings- og pensionsansatte

  Forsikringsforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har indgået en ny toårig overenskomst for ansatte i landets forsikrings- og pensionsselskaber.

  Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Forsikringsforbundet er blevet enige om en ny overenskomst for 10.400 ansatte i forsikrings- og pensionsselskaberne.

  Hovedpunkterne i aftalen er:

  • Aftalen er toårig og løber frem til 31. marts 2025
  • De aftalte lønstigninger er 4,5 procent i 2023 og 3,7 procent i 2024
  • Modernisering af lønsystem og indførelse af fleksibel arbejdstilrettelæggelse
  • Mulighed for børnedeltid med fuldt pensionsbidrag
  • Arbejdsgruppe om dataetik

  Charlotte Hougaard, landsformand for Forsikringsforbundet, udtaler:
  ”Vi har haft nogle meget komplekse forhandlinger, men vi er landet på et godt resultat med nogle pæne lønstigninger til vores medlemmer. Det er vi meget tilfredse med. Vi tror, det nye lønsystem med fleksibel arbejdstilrettelæggelse på sigt bliver en fordel for medarbejderne, hvor de får mere fleksibilitet og større mulighed for individuel indflydelse på deres løn. Samtidig har vi sikret mere fleksibilitet for børnefamilier, og vi får sat fokus på dataetik. Det er samlet set en god og fremtidssikret aftale ”, siger Charlotte Hougaard, landsformand for Forsikringsforbundet.

  Nicole Offendal, adm. direktør for Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), udtaler:
  ”Overenskomsten sikrer medarbejderne fornuftige lønstigninger, der flugter med stigningerne i de øvrige overenskomstfornyelser på det private arbejdsmarked. Samtidig er vi blevet enige om en række mærkbare moderniseringer af overenskomsten, som rækker ind på fremtidens arbejdsmarked. Alt i alt en ansvarlig og fremtidsorienteret aftale, som både arbejdsgivere og medarbejdere kan spejle sig i,” siger Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

  Aftalen skal nu godkendes af Forsikringsforbundets repræsentantskab. Bliver aftalen godkendt af repræsentantskabet, skal aftalen til afstemning hos Forsikringsforbundets medlemmer. Hvis der er flertal for et JA til overenskomsten blandt medlemmerne, vil den nye overenskomst træde i kraft den 1. april 2023.

  Mere information om OK23
  Du får flere detaljer om indholdet i overenskomsten og praktisk information om OK23-afstemningen på mandag den 20. marts. Forsikringsforbundets hjemmeside vil også blive opdateret med mere information om overenskomsten.

  Har du spørgsmål til overenskomsten, kan du skrive en mail til: ok23@forsikringsforbundet.dk