Søgefelt

Primære faneblade

  Mangfoldighed: Dyrk forskellene og høst fordelene!

  I Danmark handler virksomheders mangfoldighedsindsats ofte om at undgå diskrimination og sikre ligebehandling af medarbejderne. Det gælder også i den danske finanssektor, hvor virksomhederne har et stort fokus på, at medarbejderne behandles lige - uanset deres forskellighed.

  Derfor mener vi, at det er på tide at tage hul på næste kapitel i mangfoldighedsindsatsen, nemlig at dyrke medarbejdernes indbyrdes mangfoldighed, så forskellene i sig selv skaber værdi for både medarbejdere og virksomheder.

  Mangfoldighedsindsatser er lange og til tider komplicerede træk. Det kræver vilje og tager tid at få flere kvinder i topledelsen, indrette arbejdspladsen til medarbejdere med handicap og fastholde en større del af de ældre erfarne medarbejdere.

  Der er tale om seje træk, som består af mange små skridt. Til gengæld er gevinsterne til at få øje på for en virksomhed, hvis arbejdspladskultur ikke bare respekterer, men også rummer, værdsætter og fremmer mangfoldighed. Mangfoldighed på arbejdspladsen styrker ganske enkelt rekrutteringen, løfter trivslen og øger produktiviteten.

  Vores ærinde med denne publikation er at give samarbejdsudvalgene inspiration til arbejdet for mangfoldighed på arbejdspladsen.

  Det er nemlig afgørende, at mangfoldigheden udfoldes på alle niveauer i virksomheden. Derfor kræver det mere end et dedikeret ledelsesfokus at dyrke mangfoldigheden. Det kræver også dedikerede og åbensindede medarbejdere, der ser forskelle som et plus i arbejdsdagen, og som derfor understøtter en arbejdskultur, hvor der er rum til mangfoldighed.

  Nedenfor finder du den folder, som branchen har udviklet. Her er 10 konkrete råd til, hvordan medarbejdere og finansvirksomheder i fællesskab kan dyrke forskellene og høste fordelene. Rådene er primært tiltænk virksomhedernes samarbejdsudvalg, men kan også have interesse for de personer, der til dagligt arbejder med CSR og HR.

  Vi er startet langt fra hinanden

  24. januar 2020

  Forsikringsforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) står langt fra...