Søgefelt

Primære faneblade

  Fysisk arbejdsmiljø

  Det fysiske arbejdsmiljø på din arbejdsplads handler om indretning, støj, lys, indeklima, kemi og ergonomi. Det er vigtigt at de fysiske rammer på arbejdspladsen er i orden, så arbejdsulykker og nedslidning forebygges.

  Et godt fysiske arbejdsmiljø skal være med til at skabe rammer og betingelser for, at du kan udføre dit arbejde på en sund og tilfredsstillende måde. 

  Den største udfordring ved konttorarbejdets fysiske arbejdsmiljø i dag er nedslidning, som følge af ensformigt og stillesiddende arbejde foran en computer, som vi mennesker ikke er skabt til. En anden udfordring opstår, når mange mennesker skal arbejde i storrumskontorer. Her kan andre problemer som støj og dårligt indeklima opstå.

  Derfor gælder det først og fremmest om, at arbejdspladsen er indrettet korrekt til dig og de opgaver du skal udføre – se indretning af kontor, skærmarbejdspladsen, storrumskontor og hjemmearbejde. Så skal du ikke påvirkes negativt af andre arbejdsmiljøproblemer, så risikoen for nedslidning øges - se støj og indeklima. Du skal desuden vide, hvordan du kan kan medvirke til at forebygge at arbejdet ikke slider dig ned og skader dig – se ergonomi og sundhedsfremme .

  Du kan læse mere om det fysiske arbejdsmiljø under de enkelte menupunkter.​

  Brug af medarbejderdata risikerer at skade forholdet mellem ledere og medarbejdere

  28. september 2023

  Ledere i Danmark indsamler og bruger medarbejderdata i omfattende grad. 79 pct. af...