Søgefelt

Primære faneblade

  Forsikring 2 - 2023 - Tema: Overenskomst

  Medlemsbladet Forsikring 2023 nr. 2 er udkommet. Det nye blad sætter særligt fokus på den nye overenskomst i branchen.

  Se hvad du kan læse om i maj-udgaven 2023 af medlemsbladet Forsikring.

  Læs medlemsbladet Forsikring (Online-reader)


  TEMA - OVERENSKOMST

  Velkommen til 3.000 nye i fællesskabet
  Forsikringsforbundets formand byder velkommen til de ca. 2400 nye specialister og 800-1.000 studerende, der fremover vil være omfattet af Forskringsforbundets overenskomst.

  Samfundets makronbund
  Den danske model kaldes populært for ’makronbunden’ i velfærdsstaten. Overvismand Carl-Johan Dalgaard forklarer, hvad den har betydet for Danmark, og hvorfor han mener, den stadig har sin berettigelse.

  Nyt lønsystem giver mange spørgsmål
  Den nye overenskomst medfører et nyt lønsystem for en stor gruppe medarbejdere. De kommende måneder skal bruges på at få ændringerne implementeret i de enkelte selskaber, hvor medarbejderne vil få mere information fra HR og Forsikringsforbundets lokalafdeling. Forsikringsforbundets landsformand Charlotte Hougaard svarer på en række spørgsmål om det nye lønsystem.

  Ugens bedste kop kaffe
  Børnedeltid er en ny mulighed i den nye overenskomst. Anita Tønder Henning fra Danica Pension har allerede prøvet at være på børnedeltid – og for hende har det givet mere luft og energi til både familie og arbejde.

  Der skal være tryghed til at sige, at det ikke går godt
  Hvad er en virtuel drivert, et fællesskabsbord og home-out? Leder Marianne Goth Bek og tillidsrepræsentant Jacob Hegstrup fra LB Forsikring har været på trivselsuddannelsen FUPA og hentet inspiration med hjem.

  Pak de gode argumenter væk
  Hvordan bliver man god til at få lønforhøjelse – eller lande kontrakter til millioner? Kaare Thomsen underviser alt fra mellemledere til politikere i at blive bedre forhandlere, og han har et par – måske overraskende – råd.

  _______________________________________________

  Rejseholdet
  I SOS International hjælper Karina Nordmann Østrup og hendes kolleger forsikringsselskaber med at opklare svindel med rejseforsikringer. Sagerne om alt fra falske næseoperationer til mistænkelige hotelregninger kan indimellem gøre hende godt gammeldags forarget.

  Et astronomisk forsikringsmarked
  Med private aktører som Jeff Bezos og Elon Musk i spidsen er erobringen af rummet gået ind i en ny fase med fuld fart. Om nogle år bliver det formentlig lige så naturligt at tegne en rumrejseforsikring som en bilforsikring.

  Kagemanden
  Klaus Andersen er Business Analyst i Tryg og god til at bage. Og god til at holde på en hemmelighed. Det beviste han, da han sidste år vandt tv-succesen ’Den store bagedyst’, men ikke måtte sige noget om resultatet, før finalen havde været på skærmen flere måneder senere.

  _______________________________________________

  Forsikring giver dig også en oversigt over kurser og arrangementer, og fortæller nyt fra Forsikringsforbundets lokale afdelinger/personaleforeninger i selskaberne.
   

  Læs medlemsbladet Forsikring (Online-reader)

  Brug af medarbejderdata risikerer at skade forholdet mellem ledere og medarbejdere

  28. september 2023

  Ledere i Danmark indsamler og bruger medarbejderdata i omfattende grad. 79 pct. af...