Søgefelt

Primære faneblade

  Forsikring 1 - 2023 - Tema: Arbejdsliv

  Forsikring Februar 2023

  Medlemsbladet Forsikring 2023 nr. 1 er udkommet. Det nye blad sætter særligt fokus på temaet 'Det gode arbejdsliv'.

  Se hvad du kan læse om i februar-udgaven 2023 af medlemsbladet Forsikring.

  Læs medlemsbladet Forsikring (Online-reader)


  TEMA - DET GODE ARBEJDSLIV

  Rumfornemmelse
  Stress og udbrændthed er en stor udfordring, men der kan være meget at hente på den enkelte arbejdsplads, hvis man indretter den efter medarbejdernes behov. Alt fra placeringen af tekøkkenet til særlige stillezoner spiller ind.

  Medlemspejling: Kollegerne, chefen, opgaverne og lønnen skaber den gode arbejdsplads
  Den perfekte arbejdsplads er muligvis en myte, men Forsikringsforbundets medlemmer er alligevel ganske enige om, hvad der virkelig betyder noget for dem. Den nyeste medlemspejling om den gode arbejdsplads viser, at både løn og godt kollegaskab vægter højere end fredagsbar, kantinemad og forfremmelse.

  Toneangivende
  Træt af generende støj på kontoret? Musik i ørerne kan være svaret på dit problem og samtidig gøre dig mere effektiv og øge din motivation. Men det er langtfra ligegyldigt, hvad du sætter på.

  Jeg skal lige...
  Overspringshandlinger er en del af den menneskelige natur, men med relativt simple greb kan man ændre vaner og få gjort det, man burde gøre. Det fortæller Henrik Dresbøll, der i mange år har beskæftiget sig med adfærd som foredragsholder, forfatter og adfærdsdesigner.

  Fra pløjemarken til Zoom-møder
  Vores arbejdsliv ændrer sig hele tiden. Både hvordan og hvor meget vi arbejder, og vores tilgang til arbejdet. Her er nogle af de vigtigste tidspunkter i udviklingen fra Adam og Eva (næsten) til hjemmearbejdskontor og barista.
  _______________________________________________

  Ny overenskomst – nu skal slaget stå
  Forsikringsforbundets landsformand Charlotte Hougaard giver sit syn på de vanskelige overenskomstforhandlinger, hvor særligt spørgsmålet om løn er meget i fokus som følge af den høje inflation.

  I Arbejdstøjet: Livlinen
  Når danskere kommer til skade i udlandet, sidder Marlene Piil Laberdesque og hendes team klar til at hjælpe – uanset om det gælder tyveri, et brækket ben eller liv og død.

  Medarbejdere er bekymrede for overvågning
  Det bliver et klart nej, hvis man spørger medarbejderne, om det er en god idé, at virksomheder systematisk indsamler medarbejderdata. Det viser en undersøgelse fra Tænketanken Mandag Morgen. Forsikringsforbundet ønsker mere medarbejderindflydelse og åbenhed om virksomhedernes brug af medarbejderdata.

  Uddannelsespuljen bevilger støtte for 5 mio. kr.
  Medarbejdere i forsikrings- og pensionsbranchen har siden slutningen af 2020 kunnet søge om støtte til efteruddannelse fra Uddannelsespuljen. Siden der blev åbnet for ansøgninger, har Uddannelsespuljen bevilget støtte for over 5 mio. kr.

  Forsikringsforbundet i PFA runder 75 år
  Den 4. december i det herrens år 1947 blev der indkaldt til stiftende generalforsamling for en ny personaleforening i ’Pensionsforsikringsanstalten’ (som PFA altså hed dengang). Nu fylder foreningen 75 år.

  Ny lokalafdeling i Nordea Pension
  Forsikringsbundet har fået en ny lokalafdeling i Nordea Pension. Etableringen af den nye lokalafdeling sker på baggrund af, at Topdanmark Livsforsikring 1. december 2022 blev til Nordea Pension. Derfor var der et ønske om at oprette ny lokalafdeling i det nye selskab.

  Når jeg har fri: Bjergtaget
  Jeanette Dreisig er skadebehandler i GF Forsikring, men sidste vinter udlevede hun sammen med sin familie drømmen om at tage orlov for at bestyre et skihotel og stå på ski hele vinteren i Wagrain i Østrig.

  Anne Hjernøe: ”Vi føler os ret udødelige, indtil vi er sidst i 40’erne”
  Da Anne Hjernøe blev selvstændig, røg tankerne om pensionsopsparing i baggrunden, indtil en kontant bankdame gjorde, at hun fik styr på indbetalingerne. Opsparingen bliver måske aldrig enorm, til gengæld har hun levet – og oplevet – på en måde, hun ikke ville være foruden.

  _______________________________________________

  Forsikring giver dig også en oversigt over kurser og arrangementer, og fortæller nyt fra Forsikringsforbundets lokale afdelinger/personaleforeninger i selskaberne.
   

  Læs medlemsbladet Forsikring (Online-reader)

  Brug af medarbejderdata risikerer at skade forholdet mellem ledere og medarbejdere

  28. september 2023

  Ledere i Danmark indsamler og bruger medarbejderdata i omfattende grad. 79 pct. af...