Søgefelt

Primære faneblade

  Kompetencer eller dagpenge

  Landsformandens blog

  Kompetencer eller dagpenge

  5. maj 2011 - 0:00

  Nu har vi gennem flere år fået tudet ørerne fulde om, hvor vigtigt det er for Danmark at vi holder vores kompetencer helt i top. Og det er vigtigt – faktisk helt nødvendigt. De fleste lande omkring os finder det også vigtigt, og gør hvad de kan for at folk uddanner sig og bliver bedre til deres job.

  Men hvad gør politikerne så herhjemme? De indfører en ny regel om, at hvis man ønsker at gennemføre en større og dyrere uddannelse, så mister man som jobsøgende sine dagpenge!

  Se, det er noget, der kan få mig helt op på barrikaderne. Vi kan da ikke på den ene side høre, at uddannelse og kompetence er altafgørende vigtigt, og på den anden rive tæppet væk under de af vores jobsøgende, som faktisk ønsker at kaste sig over en mere seriøs uddannelse.

  De nye regler fra regeringen, der er en del af finansloven for 2011, lægger et prisloft på 3.500 kroner pr. uge for den seks ugers selvvalgte uddannelse, som arbejdsløse ellers har ret til. Det er et meget lavt niveau, og dermed vil langt flertallet af de mere seriøse uddannelsestilbud på forhånd være udelukket.

  Men problemerne slutter ikke her, for hvis en arbejdsløs virkelig har behov for et kursus eller uddannelse som koster over 3.500 kr. pr. uge, og selv er klar til at betale differencen, så kan man ikke få lov til det.

  Vælger den arbejdsløse i stedet at betale hele uddannelsen selv, så mister vedkommende straks retten til dagpenge i den periode, uddannelsen varer.

  Som arbejdssøgende, der gerne vil forbedre sine kompetencer og dermed muligheder for at komme i nyt job, kan man nu blive nødt til at vælge uddannelsestilbud ud fra prisen og ikke indholdet.

  Der er debat om det nu, men det kan ganske enkelt ikke gå hurtigt nok med at få den lov revideret, så danskerne trygt kan uddanne sig, når de ikke er i job.